DeLaval
 
Ebben a számban:  
   
Mit is jelent a precíziós tejtermelés?
   
Mindenkinek jár a kényeztetés
   
A tőgygyulladás következményei
   
Testkondíció pontozás
   
Minden a tejminőségről szól
   
 
 

Mit is jelent a precíziós tejtermelés?


 

A precíziós tejtermelést úgy definiálhatjuk, mint a technológiák felhasználását minden egyes állat termelékenységének optimalizálása érdekében. Az egyedszintű megközelítéssel a termelők jobb eredményeket tudnak elérni a mennyiség, minőség és a fenntarthatóság szempontjából is.

  Tovább

Mindenkinek jár a kényeztetés


 

Megfigyelések bizonyítják a tehénkefék tejtermelésre és állatjólétre gyakorolt jótékony hatását. Egy független németországi tesztben e tekintetben a DeLaval tehénkefe toronymagasan az első helyen végzett.

  Megnézem a videót

A tőgygyulladás következményei


 

Az emelkedett szomatikus sejtszám és a tőgygyulladás tejminőségre gyakorolt hatását számos kutató vizsgálta. A szomatikus sejtek többféle mechanizmust vetnek be a baktériumok ellen. Sajnos a védekezés maradványai a tejben maradnak, rontva annak minőségét.

  Bővebben

Testkondíció pontozás


 

A testkondíció pontozás egyszerű technikája jelentős mértékben hozzájárulhat a megfelelő tenyésztési és telepirányítási döntésekhez. A módszer segítségével biztosítható, hogy a tehén mindig megfelelő kondícióban legyen életciklusának minden egyes szakaszában, és hogy pontos takarmányozási korrekciókat lehessen végrehajtani a problémás esetek megszüntetésére.

  Tovább

Minden a tejminőségről szól


 

A tej minősége elengedhetetlenül fontos a tejtermelés jövedelmezőségének megőrzése szempontjából. A kiemelkedő minőségű tejet biztosító komplex folyamatnak nagyon sok részegysége van, ezek közé tartozik a megfelelő kiegészítők kiválasztása is.

  Tovább a videóra
 
 

Ön feliratkozott a DeLaval hírlevelére.
Ha a továbbiakban nem kíván e-mailt kapni vagy módosítani kívánja adatait, kérjük leiratkozáshoz illetve módosításhoz kattintson ide.


Delaval