DeLaval
 
Ebben a számban:  
   
Juh és kecske fejőállások
   
A tehén tőgygyulladás elleni védőmechanizmusa
   
A tehénkomfort alapjai
   
Gyakori trágyatisztítás a tiszta és egészséges tehenekért
   
 
 

Juh és kecske fejőállások


 

A DeLaval bármilyen állomány, így tehát juhok és kecskék fejésére is kínál megoldásokat. A juh/kecske fejőrendszerek könnyen továbbfejleszthetők az egyszerű pulzációs rendszerről a legmodernebb, telepirányítást is magában foglaló fejlett automatizálással ellátott rendszerekig.

  Tovább

A tehén tőgygyulladás elleni védőmechanizmusa


 

A tehenek elsődleges védelmi vonala az ép és egészséges tőgybimbó bőr, melyen nem tudnak kolonizálódni a baktériumok, így a fertőződés veszélye is kisebb.
A következő zóna a tőgybimbó záróizma, amely fizikai és kémiai védelmet egyaránt biztosít, hiszen egészséges állatoknál két fejés között a záróizom szorosan zárt állapotban van.

  Tovább

A tehénkomfort alapjai


 

"Ne felejtse el, a tejtermelés a tehenekről szól". - Jan Hulsen a "Cow Signals" című könyv szerzője.
A tehénkomfort szintjének megítélésben kiemelt jelentőséggel bír a tehén viselkedésének megfigyelése: minél természetesebben visselkedik, annál jobban érzi magát.

  Bővebben

Gyakori trágyatisztítás a tiszta és egészséges tehenekért


 

Az állattartó telepeken keletkező istállótrágya eltávolítása és megfelelő módon való gazdaságos kezelése minden gazdálkodó számára kulcsfontosságú. A trágyafolyosók gyakori tisztítása nagymértékben meghatározza és javítja a tehenek komfortérzetét és az istálló higiéniát.

  Elolvasom a cikket
 
 

Ön feliratkozott a DeLaval hírlevelére.
Ha a továbbiakban nem kíván e-mailt kapni vagy módosítani kívánja adatait, kérjük leiratkozáshoz illetve módosításhoz kattintson ide.


Delaval