DeLaval
 
Ebben a számban:  
   
A DeLaval aktivitásmérő rendszer előnyei
   
Ismerjük meg a teheneket!
   
A robotos fejéshez legmegfelelőbb tehenek kiválasztása
   
 
 

A DeLaval aktivitásmérő rendszer előnyei


 

A tehenek ivarzásának rendszeres nyomonkövetése nagy gazdasági jelentőséggel bír minden szarvasmarha telepen. A cél az, hogy minél kevesebb inszeminálással érjük el a tehenek vemhesülését. Az optimális termékenyítéshez és a jó szaporodásbiológiai eredményekhez megfelelő odafigyelés, adatbázis és felkészültség szükséges mind emberi, mind technológiai oldalról.

  Bővebben

Ismerjük meg a teheneket!


 

A tehénkomfort szintjének megítéléséhez nagyon fontos ismerni, hogy milyen a tehén természetes viselkedése. Minél természetesebb a viselkedése az istállóban, annál jobban fogja érezni magát.

  Bővebben

A robotos fejéshez legmegfelelőbb tehenek kiválasztása


 

Az automatikus fejőrendszerek (AMS) által fejt teheneknek egészségeseknek és termelékenyeknek kell lenniük. Megfelelő helyeken elhelyezkedő tőgybimbókkal kell rendelkezniük, lábvég problémáik pedig nem lehetnek, hiszen az visszavetné őket mozgásukban. Márpedig a megfelelően működő robotos istállókban a teheneknek aktívnak kell lenniük.

  Tovább a cikkhez
 
 

Ön feliratkozott a DeLaval hírlevelére.
Ha a továbbiakban nem kíván e-mailt kapni vagy módosítani kívánja adatait, kérjük leiratkozáshoz illetve módosításhoz kattintson ide.


Delaval