DeLaval
 
Ebben a számban:  
   
Hatékony tehénkomfort, 1. rész
   
A megfelelő tőgyelőkészítési rutin
   
Adatkapcsolat a fejő és a tehén között a fejőházban
   
2x20 állásos P2100 típusú fejőház épült Bogyoszlón
   
 
 

Hatékony tehénkomfort, 1. rész


 

A tehénkomfort szintjének megítéléséhez fontos ismerni a tehén természetes viselkedését. Minél természetesebben viselkedik az istállóban, annál jobban fogja érezni magát. A világ legkomfortosabb fejőrendszere sem működhet hatékonyan, ha a tehenek nem érzik magukat komfortosan. A DeLaval tehénkomfort vizsgáló módszerével szisztematikusan végigkövethető a gazdaság működése és felmérhető a tehenek komfortszintje. 

 

  Elolvasom a cikket

A megfelelő tőgyelőkészítési rutin


 

A kiváló minőségű tej kifejése az egyik legkényesebb művelet a tehenészeti telepeken. Megfelelő végrehajtása pontos, következetes, minden egyes fejés folyamán konzekvensen ugyanolyan kiváló módon végrehajtott mozzanatokat igényel.

  Tovább

Adatkapcsolat a fejő és a tehén között a fejőházban


 

A tejtermelésben a fejés a legidőigényesebb és legmonotonabb munka, amelynek könnyebbé tétele, automatizálása elsőrendű igény mind a tejtermelő telepek, mind a fejőgépgyártók részéről. Ennek eredményeképpen ma már a fejés is bizonyos mértékig gépiessé és személytelenné vált a régi,  hagyományos fejéshez képest.

  Bővebben

2x20 állásos P2100 típusú fejőház épült Bogyoszlón


 

A Cankó 2000 Kft. a Rábaközben, Bogyoszlón gazdálkodik 1.600 hektáron. A bogyoszlói tehenészetben 566 Holstein Fríz tehenet tartanak. A Holstein Fríz állomány 10.000 liter feletti laktációs termelésű.

  Bővebben az új fejőberendezésről
 
 

Ön feliratkozott a DeLaval hírlevelére.
Ha a továbbiakban nem kíván e-mailt kapni vagy módosítani kívánja adatait, kérjük leiratkozáshoz illetve módosításhoz kattintson ide.


Delaval