A DeLaval idén ünnepli a fejőgép feltalálásának 100. évfordulóját

100. évfordulójához ért a De Laval Milker, a fejőgép, amely megteremtette a modern tejtermelés alapjait. A berendezés, amelyet 1917-ben az új-zélandi Norman John Daysh szabadalmaztatott, a mai napig mintaként és inspirációként szolgál a vákuum működtetésű fejőberendezések kialakításánál.

1913-ban egy új-zélandi fiatalember, Norman John Daysh az Egyesült Államokba utazott, hogy találjon egy céget, amely érdeklődést mutat az általa tervezett fejőgép iránt. A DeLaval, amely ma már világszerte piacvezető a tejtermelő berendezések területén, felismerte a feltaláló innovatív hozzáállását és a találmányban rejlő lehetőséget. Az együttesen továbbfejlesztett koncepciót 1917-ben szabadalmaztatták. A vákuumműködtetésű berendezés, amely az első vákuumos pulzációval működő fejőgép volt, forradalmasította az iparágat. A tejtermelő telepeken világszerte használatban lévő fejőberendezések a mai napig ugyanezen az elven működnek.

- Az innovatív szemlélet mindig is jellemző volt a DeLavalra, ahogy azt a modern fejőgép 100 évvel ezelőtti feltalálása is mutatja. Szünet nélkül arra törekszünk, hogy a cég jövőképe szerint lehetővé tegyük a fenntartható élelmiszertermelést, azáltal, hogy olyan megoldásokat kínálunk, melyek segítségével a tejtermelők kevesebbel többet érhetnek el. Ez nem valósítható meg újszerű elképzelések nélkül, mondta Lars Johansson, a DeLaval vállalati kommunikációért felelős alelnöke.

Ma a DeLaval több mint 1500 szabadalmat birtokol, 300-nál is több találmánnyal kapcsolatban világszerte.

A DeLaval vállalat

A DeLaval vezető szerepet tölt be a fejőberendezések világpiacán olyan megoldásokat kínálva, melyek lehetővé teszik a fenntartható élelmiszertermelést és biztosítják a megfelelő tejminőséget valamint az állatok egészségét. Minden nap tejtermelők milliói használják berendezéseinket.

A DeLaval több mint 130 évvel ezelőtt alakult Svédországban, amikor Gustaf de Laval – szinte a jövőbe látva- szabadalmaztatta a tejszeparátort. Ma a DeLavalnak 4500 alkalmazottja van és több mint 100 piacon van jelen. A DeLaval a Tetra Pak és a Sidel mellett a Tetra Laval cégcsoport tagja.

OCC beépített sejtszámláló DeLaval VMS fejőrobothoz

DeLaval filmek a YouTube-on